Skip to main content

Om ure

Når jeg åbner et ur, er jeg bevidst om, at jeg ser ned på et værk, der har en værdifuld historie og udvikling bag sig. Jeg ser ned på et værk, der har krævet hundredtusinder timers arbejde.

Som urmager i dag er jeg blot en lille del af historien, min del er at vedligeholde denne mekaniske arv så godt, som jeg kan. Og jeg elsker alle facetter af mit job.

Urets udvikling

Det er sket mange ting med produktionen af ure gennem årenes løb, men princippet er det samme: At måle tiden ved hjælp af balance i form af et pendul eller en krystal, der svinger.

Det jeg ser mest i mit arbejde, er de mekaniske armbåndsure, som er produceret gennem de seneste 70 år.

Jeg oplever, at mekaniske armbåndsure er meget populære i dag. Det skyldes, efter min mening, en unik kombination af tidløst design og godt håndværk. Udover det er et mekanisk armbåndsur yderst velegnet til hverdagsbrug.

60’erne satte fut i udviklingen af ure

I 60’erne begyndte udviklingen for alvor at tage fart. Man arbejdede på at gøre ure mere præcise og vandtætte.

I den tid producerede man for det meste ure af armeret plastikglas, ringe af aluminium og gummi.

Man begyndte ligeledes at eksperimentere med urets præcision, og man formåede at forbedre den.

I dag er de mest almindelige materialer i selve værker stål og messing. De materialer har været de mest populære materiale inden for branchen i århundrede. Det skyldes, at materialerne har selvsmørende effekter, når de kører mod hindanden.

Værker fra store producenter

For 50 år siden fandtes der mange fabrikker, som producerede værker og urmærker. I slutningen af 70’erne blev produktionen af værker og urmærker reduceret væsentligt. Kun nogle få store fabrikker producerede på daværende tidspunkt værker.

De fleste af nutidens ure har et værk fra en af de store producenter, imens de finere mærker stræber efter at lave deres egne værker ”in-house”.

Det mærke, som altid har lavet deres egne værker, er Rolex. Rolex er i dag en valuta i sig selv. Med brandet har også gået først i udviklingen af mange af de detaljer i værket, som gør det robust og præcist.

I gamle dage lavede Omega deres egne værker men gik i 80’erne over til ETA-værker. I dag laver de igen deres egne værker. Faktisk har de opkøbt ETA, som har været Schweiz’ største værkproducent i mange år.

Garantier

Rolex

Rolex har i mange år været førende i udviklingen af nye konstruktioner og teknikker. De har skabt et ur og et mærke, som er i en klasse for sig.
Det er en ren fornøjelse at arbejde med disse ure og se, hvordan Rolex har været generøse i hver en detalje af urenes konstruktion.

Men så stopper generøsiteten fra deres side også.

Rolex udvælger nøje sine forhandlere og holder godt fast i reservedelene.

Der er altså kun få værksteder, der får lov til at købe reservedele af Rolex. Dette medfører, at prisen på et eftersyn af et Rolex ur er presset op.

Vi gør, hvad vi kan for at få fat i reservedelene og holde priserne på et rimeligt niveau, så det kan lade sig gøre for så mange som muligt at anvende disse fine ure.

Vi anvender originaldele i det omfang, vi kan få fat i dem. Men det er også muligt at finde erstatninger i samme kvalitet.

Det eneste problem med selve uret er, at det holder alt for længe. Det skal forståes på den måde, at det, som bliver dårligt først, er gummipakningerne som holder uret tæt. Derfor ser jeg ofte, at der er kommet fugt og rust i disse fine urværker.

Hvis du har et Rolex ur, skal du komme i tide, så slipper vi for rusten og problemer med at skaffe reservedele.

Vi udfører service på Rolex ure samt udskifter dele i det omfang, vi kan skaffe dem.

Omega

Omega har været et kendt mærke længe og har haft en bredere kundekreds end Rolex.

Omega er godt på vej til at producere deres egne urværker igen, men anvender stadig mange urværker fra producenten ETA.

Omega følger Rolex’s taktik og holder ligeledes deres forhandlere i stramme tøjler, når det gælder reservedele. Dette gør, at kunderne betaler mere for reparation af et ur fra Omega.

Nogle føler sig måske mere ekslusive, men jeg tror, at de fleste føler sig snydt. Vi tager også kampen op her og gør vores bedste for at omgå restriktionerne.

Omega er fortsat et godt ur, ingen tvivl om det, men man kunne ønske sig, at de havde valgt at give deres mærke et løft på en mere naturlig måde.

Vi kan få fat i mange dele til Omega ure. Vi udfører service og kasserestaurationer.

Breitling

Breitling er på samme niveau eller lige under Omega. De producerer ikke deres egne urværker, men gør deres bedste for at forbedre de urværker, de køber.

Breitling har deres eget servicecenter og forsøger at få alle reparationer ind her. Det lykkes dem, fordi de ikke sælger reservedele til andre.

Kontakt

OS HER
 

  Find os

  Urmager Kvarneberg Aps

  Sudergade 33A
  3000 Helsingør

  Kontakt os

  Telefon: 60 88 07 85
  kvarneberg.urmager@gmail.com

  Mandag – fredag: kl. 9 – 15:00